Notificare privind confidențialitatea

Data ultimei revizuiri: 23 Mai 2018

1. Informații generale

Comunitatea inovel, gazduită la www.inovel.ro (“site”) este dezvoltată și administrată de Novel Research – companie ce are ca obiect de activitate cercetarea științifică, cercetarea de piață și sondajele de opinie.
NOVEL RESEARCH SRL este o societate comercială înregistrată în Romania, la Registrul Comerțului sub nr. J40/20177/2004, cod fiscal RO17012794 cu sediul in Calea Victoriei, nr. 118, et. 6, sector 1, București, cod postal 010093
Site-ul poate include si alte website-uri administrate de alte entitati ce permit accesul membrilor înregistrați către acele site-uri.

2. Ce este notificare privind confidențialitatea și cum te afectează pe tine?

Probabil citești această Notificare privind confidențialitatea pentru ca ai luat parte la unul din sondajele noastre, ești membru sau intenționezi să devii membru al Comunității Inovel. Această Notificare privind confidențialitatea îți oferă informațiile despre ce date cu caracter personal vom colecta de la tine în sondaje și ce vom face cu ele.
În completarea informațiilor din această Notificare privind confidențialitatea, Novel Research își desfășoară activitatea în concordanță cu standardele internaționale de conduită ICC/ESOMAR și ne angajăm să respectăm în întregime cerințele GDPR referitoare la confidențialitatea datelor cu caracter personal.
Te rugăm să citești această Notificare pentru a te asigura că ești de acord cu conținutul acesteia și impactul asupra ta.
Calitatea de membru al Comunității Inovel este întotdeauna voluntară iar, dacă ai devenit membru, considerăm că ai fost de acord cu termenii menționați în această Notificare.
În cazul în care nu ești de acord cu termenii acestei Notificări, nu trebuie să te înscrii în Comunitatea Inovel. Dacă ești deja membru, ai dreptul să ceri ca toate datele tale cu caracter personal să fie șterse și vom proceda în consecință. (vezi pct. 14 „Cum sa ne contactezi”)

3. De ce te vom contacta?

Realizăm sondaje de opiniei și studii de piață în numele clienților noștri, pentru a colecta și prezenta opinii ale publicului sau ale mediului de afaceri direct către persoane care iau decizii despre produse, servicii sau politici publice. Nu vă vom vinde sau promova produse sau servicii oferite de clienții noștri.
Vei fi invitat să participi la sondaje de opinie și studii de piață pentru ca ai fost de acord să devii membru al Comunității Inovel.

4. Cum sunt colectate datele dvs. personale?

Datele dvs. personale vor fi colectate întotdeauna prin mijloace cinstite și legale, în scopuri clar definite. De exemplu, Novel Research poate colecta Datele dvs. personale atunci când vă înregistrați în panelul online, completați un sondaj, participați la un alt program de cercetare a pieței sau prin mijloace automate sau alte metode descrise în secțiunea ”6. Utilizarea tehnologiilor web” de mai jos.

5. Ce date cu caracter personal colectăm?

Datele cu caracter personal procesate se referă la nume, adresă de email, numărul de telefon, data nașterii, și alte informații similare despre dumneavoastră.

5.1. Date cu caracter personal sensibile

Putem colecta categorii speciale de date cu caracter personal referitoare la dumneavoastră. Aceste date cu caracter personal includ date cu caracter personal care dezvăluie originea rasială sau etnică, opiniile politice, credințele religioase sau filosofice, datele privind sănătatea sau datele referitoare la viața sexuala sau orientarea sexuala.

Novel Research colectează și utilizează categorii speciale de date cu caracter personal ( date sensibile) doar în măsura necesităților implicate de un anumit scop al sondajului pe care îl derulam, spre exemplu, pentru selectarea respondenților din sondaje din domeniul sănătății.
Dacă nu este indicat altfel, (de exemplu, informația este esențială scopului), poți alege să nu împărtășești aceste informații cu noi.
Întotdeauna vom proteja confidențialitatea informațiilor furnizate în concordanță cu procedurile de prelucrare a datelor și cerințelor legale. Nu vom utiliza datele tale cu caracter personal pentru niciun alt scop care nu este prevăzut explicit în această notificare.

6. Utilizarea tehnologiilor web

Utilizăm cookies (mici fișiere text plasate pe pe calculatorul sau dispozitivul unui utilizator prin intermediul browser-ului. Novel Research utilizează cookie-uri partenerilor noștri pentru:
• controlul sondajelor sau al altor programe de cercetare de piață și în scopul de prevenire a fraudelor;
• pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori pe site și cele mai populare pagini.

Cu consimțământul dvs., Partenerii Novel Research pot plasa, de asemenea, cookie-uri pe calculatorul sau dispozitivul dvs. și pot utiliza acele cookie-uri, etichete și scripturi pentru a urmări anumite informații despre activitatea dvs. pe anumite website-uri. Partenerii Novel Research pot utiliza aceste informații pentru diferite activități de cercetare a pieței.
Dacă doriți, puteți alege să nu vă dați acordul pentru utilizarea cookie-urilor sau să nu acceptați cookie-uri prin configurarea setărilor de confidențialitate a browserului dvs. web, astfel încât să șteargă cookie-urile la închiderea website-urilor sau atunci când vă închideți browserul. De asemenea, vă puteți configura browserul să blocheze cookie-urile. Neacordarea consimțământului, ștergerea sau blocarea cookie-urilor vă pot exclude de la participarea la sondaje sau alte programe de cercetare a pieței sau pot avea un impact negativ asupra experienței dvs. de utilizator.
Utilizarea de către Novel Research a cookie-urilor se face întotdeauna cu consimțământul dvs.
Dacă doriți să aflați mai multe despre cookie-urile utilizate Novel Research prin intermediul partenerului Cint, vă rugăm să dați click aici
Amprente digitale:
Novel Research poate utiliza tehnologia amprentelor digitale pentru a colecta anumite date despre dvs. și/ sau calculatorul sau dispozitivul dvs. Aceste date pot include Date personale, precum adresa IP, precum și Date fără caracter personal, precum sistemul de operare al calculatorului dvs. sau numărul versiunii browserului. Această tehnologie creează un identificator unic al calculatorului, care poate fi utilizat pentru prevenirea fraudelor sau pentru a identifica și urmări participarea dvs. la un sondaj sau alte programe de cercetare a pieței și limitează participarea în conformitate cu cerințele unui anumit sondaj sau ale altui program de cercetare a pieței.
Fișiere de jurnal:
Novel Research, colectează și stochează automat prin intermediul Cint anumite informații în timpul participării la sondaj și la alte programe de cercetare a pieței. Serverele Cint înregistrează automat informațiile pe care le trimite browserul dvs. de fiecare dată când vizitați un website. Aceste jurnale ale serverelor pot include informații precum solicitări web, adresa de Internet Protocol (IP), tipul browserului, limba browserului, data și ora solicitării dvs. și una sau mai multe cookie-uri care pot identifica browserul dvs. unic. Aceste informații sunt șterse periodic, ca parte a rutinei Cint obișnuite de mentenanță.

7. De ce avem nevoie de ele și cum le folosim

Colectăm doar acele date cu caracter personal care sunt relevante pentru scopurile sondajelor pe care le desfășurăm.
Novel Research poate colecta și procesa datele dvs. personale pentru diferite motive, inclusiv:
• pentru a colecta informațiile dvs. de profil, astfel încât să vă putem adresa sondaje și alte programe de cercetare de piață specifice;
• pentru a vă contacta și a vă invita să participați la sondaje sau alte programe de cercetare a pieței;
• pentru a vă actualiza informațiile din datele personale;
• pentru a gestiona programele de recompense și pentru a vă răspunde solicitărilor privind astfel de recompense;
• pentru a vă permite să participați la trageri la sorți (dacă acceptați);
• pentru a răspunde la orice mesaje sau solicitări pe care ni le-ați putea transmite;
• pentru a vă verifica informațiile din profil sau răspunsurile pe care le-ați dat la un sondaj sau alte programe de cercetare a pieței;
• pentru a vă oferi servicii și asistență;
• pentru a detecta și preveni încălcarea Termenilor & Condițiilor noastre;
• pentru a investiga o activitate suspectată ca fiind frauduloasă sau încălcarea drepturilor unei alte părți;
• pentru a răspunde solicitărilor de informare autorizate legal ale autorităților guvernamentale sau acolo unde este prevăzut de lege;
• în legătură cu vânzarea, atribuirea sau alt tip de transfer al afacerii noastre, caz în care Novel Research va depune toate eforturile rezonabile din punct de vedere tehnic pentru a se asigura că acel cumpărător acceptă să trateze datele personale în conformitate cu această Declarație de confidențialitate;
• în alt mod autorizat de dvs.

Atunci când desfășuram sondaje online, invitația și chestionarul conțin datele noastre de identificare precum si explicarea motivului contactării.
Niciodată nu vom invita in Comunitatea Inovel copii cu vârsta sub 16 ani, pentru a participa la sondaje si alte studii de piață fără a ne asigura ca avem consimțământul părințiilor.

8. Cu cine împărtășim datele tale cu caracter personal

Cu furnizorul nostru care ne oferă servicii legate de gestionarea relației cu dumneavoastră (Cint). Întrucât datele dumneavoastră cu caracter personal sunt procesate prin intermediul platformei Cint, acesta, în calitate de persoană împuternicită respectă toate normele privind protecția datelor cu caracter personal. Toate informațiile referitoare la acest aspect le găsiți aici:
Pot exista situații rare când putem divulga datele tale cu caracter personal fără acordul tău prealabil, în situații foarte rare, dar posibile, atunci când legea o impune.
În situații rare, se poate întâmpla să dorim ca datele cu caracter personal colectate de la tine, ca parte a unui sondaj să le furnizăm clientului într-un format în care să îți fie atribuite ție. În această situație, vom proceda la furnizarea datelor numai după ce ți-am oferit informațiile despre intențiile noastre și am obținut acordul tău.

9. Cu cine împărtășim răspunsurile la sondaje într-un format anonimizat

9.1. Ce informații sunt furnizate companiilor cu care desfășurăm proiecte comune? Răspunsurile tale la sondaje pot fi înregistrate, stocate si procesate de către o terță companie de sondaje cu care desfășuram proiecte comune. Această terță companie va utiliza informațiile doar în sensul analizei statistice, având obligația contractuală de a menține confidențialitatea informației și de a se asigura că îndeplinește standardele de securitate a informației, la fel ca si noi.
9.2. Ce informații sunt furnizate clienților pentru care lucrăm? Rezultatele sondajelor sunt raportate clienților în formă agregată, prin aceasta înțelegem că răspunsurile tale vor fi agregate cu toate celelalte răspunsuri pe care le colectăm și vor fi prezentate ca un număr agregat sau ca procent din total răspunsuri.

10. Cum păstrăm datele tale în siguranță?

Ne-am luat angajamentul de a stoca toate datele cu caracter personal în siguranță și de a lua toate măsurile tehnice și organizatorice pentru a proteja datele cu caracter personal de utilizare neadecvată, pierdere sau alterare.
Numai personalul partenerii autorizați au acces la datele cu caracter personal deținute de Novel Research.
Informăm permanent angajații despre politicile și procedurile referitoare la confidențialitate si securitate si întotdeauna accentuăm importanța aplicării lor. Procedurile noastre de securitate sunt în concordanță cu standardele legale de protecție a datelor cu caracter personal.
Angajații Novel Research au semnat contracte de confidențialitate prin care au obligația de a păstra confidențialitatea tuturor proiectelor și datelor cu caracter personal.
Novel Research a încheiat contracte de confidențialitate cu toate companiile partenere care au acces la informații din sondaje în care sunt stipulate condițiile de procesare a datelor cu caracter personal.
În ciuda măsurilor de precauție implementate de Novel Research, transmiterea prin internet și/ sau rețea mobilă nu este complet sigură, iar Novel Research nu garantează siguranța transmiterii online. Novel Research nu este responsabil de erori ale indivizilor la transmiterea datelor personale către Novel Research.

11. Unde sunt procesate datele cu caracter personal?

Toate datele cu caracter personal sunt procesate in Uniunea Europeană și nicio dată cu caracter personal nu este transferată în afara Uniunii Europene fără consimțământul tău explicit.

12. Cât timp păstrăm datele tale cu caracter personal?

Păstrăm datele tale cu caracter personal doar atât timp cât sunteți membrii ai Comunității Inovel. Oricând îți poți retrage consimțământul dat pentru procesarea datelor tale cu caracter personal, vom sterge datele tale în acel moment și nicio copie nu va mai fi pastrată de Novel Research.

13. Care sunt drepturile tale?

Participarea ta in sondajele de opinie este întotdeauna voluntară indiferent de subiectul sondajului sau de clientul care a cerut sondajul.
ln calitatea de membru al comunitatii, beneficiezi de dreptul de acces si de interventie asupra datelor tale, ai dreptul de a te opune prelucrarii datelor cu caracter personal care te privesc si sa soliciti stergerea datelor in orice moment consideri direct din contul tau.
Ne bazam pe tine pentru a-ti completa si actualiza informatia personala ori de cate ori este cazul, raspunzand onest la întrebari.

14. Cum să ne contactezi?

În cazul în care dorești să faci o plângere cu privire la modul în care am tratat datele tale personale, contactează responsabilul cu protecția datelor la adresa, dpo@novelresearch.ro sau în scris la adresa Calea Victoriei, nr. 118, et.6, sector 1, București, cod postal 10093.
Dacă tot crezi că datele tale personale nu au fost tratate corespunzător conform legii, poți contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal și poți depune o plângere la acestea.
Data intrării în vigoare: 25 Mai 2018
Orice modificare ulterioară a Notificării privind confidențialitatea va fi postată pe această pagină.

Back to Top
O opinie spusa la momentul potrivit poate face diferenta! Poate influenta decisiv cursul unei actiuni!
Tu ce opinie ai?